Dig som rollespiller i Mythodea

Tre ting som er har et større fokus i Mythodeas rollespil er “Play to lift”, “Staging” og intiativ fra spillernes side.

Fordi det er meget åbent/frit sat op kan det være en fordel at have afklaret din karakter med dig selv og hvad du gerne vil have ud af spillet. Det er op til dig som spiller tage intiativ til at opsøge det plot og den historie der er i spillet, eller ved selv at være med til at skabe din egen.

Mythodea er en meget stor spilverden, så det er meget vigtigt at du ved du absolut ikke behøver at vide alt om verden. Alle karakterer kommer fra forskellige verdener og har forskellige baggrundshistorier.

Hvad vil det sige at LARPe internationalt

Mythodea er et internationalt Live Rollespil (LARP), så det primære sprog er også engelsk. Det vil sige at hovedplottene til de store events køre på engelsk. Da spillet primært forgår i tyskland er det sekundære hovedsprog tysk, men det er absolut ikke en nødvendighed for at kunne tysk for at kunne deltage. Folk slår gerne over på engelsk og det er også en god måde at holde hinanden inkluderet i spillet på

Det giver noget helt specielt at møde rollespillere fra andre lande og andre rollespils kulturer. Man lære heletiden noget nyt, udveksler erfaring og deltager i andres rollespil. Det er også okay at man ikke forstår alt det der forgår. Prøv dog altid at lade din karakter have en reaktion ligegyldigt hvad der sker.

Vi er der alle for at spille rollespil med hinanden. Så vær ikke bange for at invitere andre over til spil.

Praktiske ting

Mad – De fleste events (Con’s), er self-catering det vil sige man skal selv stå for skaffe mad. Dette er specielt typisk for de større events der afholdes af Live Adventure. Dette nævner vi fordi de fleste normale Danske scenarier har det inkluderet og mange er derfor ikke van til at man også skal sørge for sin egen mad til et LARP event.

Bål – Sammen med det kan de være en fordel at tjekke eventet ud omkring bål og brænde. Da det måske kan/skal bestilles på forhånd. samt hvis der er specielle brandregler om åben ild. Kan du ikke finde noget information, kan du altid spørge om råd i facebook grupperne eller sende en email til eventet.

Pas og blåt sygesikringsbevis – Andre praktiske ting som vi anbefaler man er opmærksomme på, er at have styr på det ting som det blå sygesikrings bevis og et gyldigt pas.

Tilmelding i Wards/Quarters/Camps – Når du har købt din billet til et af de større Mythodea Con’s, som ConQuest. Kan du blive bedt om at melde dig til i en større spiller lejr (en Ward/Quarter/Camp). Hver består af mange spillere og for at melde sin gruppe ind i en Ward/Quarter, skal man kontakte den Ward/Quarter som man ønsker at ligge hos. Melder man sig ikke sin gruppe ind i en Ward/Quarter, bliver man automatisk placeret i et generelt lejr område. Læs mere om det på Mythodea.de’s egen hjemmeside.  Vær opmærksom på at de nogle af de spiller styrede lejrer kan have forskelllige interne regler.

tjek liste

Telt

Du skal have et telt at sove i der ser IT ud. Vær opmærksom på events som ConQuest har du et fast antal nogle kvardrat meter per billet. Så en person kan ikke tage et kæmpe telt med.

Hvis du ikke har et telt har Mythodea teamet også et telt hotel som man kan leje sig ind i.

Gyldigt pas

Bring et gyldigt pas. Du kan blive bedt om at vise det ved den Dansk-Tyske grænse.

Blåt sygesikringsbevis

Hvis du er uheldig og ender på hospitalet i Tyskland (eller et andet EU land). Så er det godt at have det “Blå sygesikringskort” med, for ikke at få en træls hospitals regning efterfølgende.

Kortet er gratis at bestille og kan gøres online.​

Toilet papir

Eventene gør deres bedste for at der er toilet papir i toiletterne. Desværre har toiletterne det med at løbe tør for papir når man er i mest pressede siturationer.

Derfor en god ide at bringe et par ruller selv.

Smags kop

Udover noget at spise og drikke af. Er det en god ide at bringe sin egen kop, specielt hvis man besøger andre lejre og gerne vil smage hvis man bliver budt noget. Det kan være med til at sygdom.

Drikkedunk

En drikkedunk i sommermånederne er altid et must. Den skade der er blevet set oftets på slagmarken og i spillet er dehydrering. Så drik vand folkens.

Mobil + powerbank

Altid godt hvis man skal i kontakt med nogen og ekstra strøm er altid en god ide.

Hvis man er kommet til skade og eventets rigtige paramedic’s ender at sige du lige skal et smut på hospitalet, skal man som udgangspunkt selv sørge for transport tilbage til spil-pladsen. Så det er også en fordel hvis du har telefon nummeret til eventet eller til en kontakt person i din lejr. For at du kan kontakte nogle.

Euro - penge

Penge eller kontanter. Selv om dit betalings kort virker i udlandet, er der ingen garenti for at butikkerne i spiller har kortlæser med. Derfor kan det være en god ide at have lidt kontkater på sig.

Specielt hvis du planlægger at købe mad eller udstyr  fra de boder som er stillet op.

Strømper

Et gammelt råd går aldrig af mode…. Bring rene sokker. De er guld værd.

FAQ om Mythodea for nye spillere

Er Mythodea en festival?

Nej. Mythodea er et Live Rollespil. Selvom store scenarier som ConQuest kan ligne en kæmpe festival med folk i kostumer, er det som udgangspunkt et Live Rollespil hvor folk er i IT karakter det meste af tiden.

Er Mythodea en kampagne eller enkelte scenarier?

Ja. Mythodea er en kontinuerlig kampagne bestående af en masse mindre og store events (con’s) der alle fletter sammen ved at foregå i sammen verden.

Hvilket sprog tales der?

Hovedsproget er engelsk (common), det er det vi taler til hinanden og hovedplots bliver kørt på.

Dette betyder ikke, at man kan snakke andet end engelsk eller støder ind i folk som snakker andet sprog. Mange tyske spillere til events i Tyskland snakker tysk (old tongue) til hinanden, da nogen har lidt svært ved engelsk.
Dette skal man dog ikke lade sig afskrække sig med, der findes spillere der spiller tolke og de fleste slår hurtigt over på engelsk, når du høre der er nogen med et andet sprog.

Vi opfordre dog altid spillere til at holde snakken på engelsk da det også er velkommende og indbydende for andre ikke-danske spillere.

Er Mythodea Rollespil for voksne?

Ja. Som udgangs punkt er Mythodea voksent rollespil, hvor børn og yngre spillere kun kan deltager i følgeskab med en værge.

Tjek altid det enkelte event for at være helt sikker på reglerne.

Hvordan fungere handel og mønter i spillet?

Der er en mønter i spillet men den mest bruge handelsvare er tjenester og information.

Dette skyldes at mønter ses som en privat ejendom, da de kan købes for rigtige (IRL) penge i udvalgte butikker. Man kan også tjene mønter ved enkelte opgaver inde i spillet, ved f.eks. at tilbyde sin service som bodyguard eller healer.

Den nemmeste løsning ud over at købe dem er dog ved at handle dig til dem ved at sælge trinkets eller ligende inde i spillet. Fordi spil mønter er en privat ejendom, kan du altså ikke bare overfalde en anden karakter og stjæle alle dennes mønter. Men det giver også altid godt spil for tyven hvis der er lidt loot.

Derfor opforderer vi spillere til at have en postkasse-rød “stof-pung” med, med lidt loot i, som lommetyvene gerne må stjæle.

Der findes tre typer mønter kobber, sølv og en sjælden gang guld.

Hvad betyder en rød stofpung?

En postkasse-rød stofpung er en pung som IT lommetyve har automatisk OT tilladelse til at stjæle.

Vi opfordre til at man som spiller putter et par mønter eller andet i. Er du i tvivl om du må tage en “Rød Stofpung” så lad hellere være.

Læs reglerne for at få mere klare retningslinjer.

 • Tyveri inde i spillet?
  Tyveri (Thievery) er termet for IT at sjæle noget i spillet med OT tilladelse. Læs reglerne for at få mere klare retningslinjer.
 • Hvad med rigtige skader?
  Medic eller paramedic er OT termet for en der kan hjælpe dig hvis du er kommet rigtigt til skade. Hvis du skal spille i et andet land end Danmark, og er så uheldig at skal sendes på hospitalet, så anbefaler vi kraftigt du har det “Blå sygesikringsbevis” med og nummeret til eventet eller en kontakt person i din lejr på dig.
 • Hvad betyder “OT” & “IT”?
  OT = Out Time / Out Game, her hjemme kender vi det også som Off Game. Det referere til noget uden for spillet.
  IT = In Time / In Game. Det referere til inde i spillet.
 • Hvad betyder “krydsede hænder over hovedet” eller “hvis en holder sit våben omvendt over deres hoved”?
  Så er en person OT.
 • Hvad betyder “Yellowbag”, “Playmaker” & “Crownest”?
  Yellowbags og Playmakers er en andet ord for en spilleleder (SL). En Playmakers overser ofte enkelte plots og “The Crownest” er et IT “posthust” og et OT HeadQuater(HQ) hvor man altid kan komme i kontakt med en SL. Læs reglerne for at få mere klar forklaring.
 • Hvad betyder “SL”, “SC” & “NSC”?
  SL =  Game Master / Spille Leder
  SC = Player Character / Spiller Karakter
  NSC = None Player Character (NPC) / Ikke Spiller Karakter
Hvad hvis jeg får en rigtige skader?

Medic eller paramedic er OT begreber for en der kan hjælpe dig hvis du er kommet rigtigt til skade. Til de større events (såsom ConQuest og Jenseits der Siegel) er der som regel også en ambulance på standby. Tjek med det enkelte event for at være sikker.

Hvis du skal spille i et andet land i EU og er så uheldig at skal sendes på hospitalet, så anbefaler vi kraftigt du har det “Blå sygesikringskort” med. For ikke at få en træls hospitals regning.

Du skal som udgangspunkt selv sørge for at komme transport tilbage til pladsen. Så det er også en fordel hvis du har telefon nummeret til eventet eller til en kontakt person i din lejr. For at du kan kontakte nogle.

Hvad betyder "OT" & "IT"?

OT = Out Time / Out Game, her hjemme kender vi det også som Off Game. Det referere til noget uden for spillet.

IT = In Time / In Game. Det referere til inde i spillet.

Hvad betyder "Yellowbag", "Playmaker" & "Crownest"?

Yellowbags og Playmakers er en andet ord for en spilleleder (SL).

En Playmakers overser ofte enkelte plots og “The Crownest” er et IT “posthust” og et OT HeadQuater(HQ) hvor man altid kan komme i kontakt med en SL.

Læs reglerne for at få mere klar forklaring.

Hvad betyder "SL", "SC" & "NSC"?

SL =  Game Master / Spille Leder

SC = Player Character / Spiller Karakter

NSC = None Player Character (NPC) / Ikke Spiller Karakter